nieuws

Scheveningen populairst bij badgasten

Café

Goed bericht voor de strandhoreca van Scheveningen. Nederlanders leggen hun badhanddoek het liefst neer op het strand van Scheveningen. Vooral onder vrouwen en jongeren is Scheveningen de absolute favoriet.

De pluspunten van de Zuid-Hollandse badplaats zijn de leuke terrassen en horeca, de goede bereikbaarheid en de gezellige evenementen. Dat bleek dinsdag uit een onderzoek dat de ING Bank had laten uitvoeren.

’te druk’
Scheveningen kreeg in het onderzoek niet alleen positieve kritieken. De badplaats krijgt van de deelnemers ook het predikaat ‘te druk’ mee. Zandvoort eindigde in de enquête als tweede; Terschelling werd derde.

De Noordzeestranden legden beslag op de eerste elf plaatsen in het onderzoek. Op de twaalfde plaats staat de eerste zoetwaterlocatie, de Friese Meren. Slechts 6 procent van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan nooit naar het strand te gaan. Onder de regelmatige strandbezoekers vallen vooral vrouwen, jongeren, mensen met kinderen en parttimers.

De stranden werden beoordeeld op criteria als bereikbaarheid, parkeergelegenheid, kindvriendelijkheid, watersportmogelijkheden, horeca, rust en evenementen. Het belangrijkste aspect bij het beoordelen van een strand was echter de netheid ervan.

Scheveningen populairst bij badgasten

Reageer op dit artikel