nieuws

Taxibranche vindt alsnog gehoor

Café

De taxibranche lijkt alsnog gehoor te vinden voor haar klachten over de nieuwe taxitarieven die op 1 juli ingaan. Staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa van Verkeer is in overleg met KNV Taxi over een oplossing voor de betaling van de wachttijden, liet een woordvoerster van het ministerie maandag weten.

De Tweede Kamer, met name CDA en SP, neemt de problemen die de taxiwereld daarover al langer opwerpt, zo hoog op dat zij aandringt op uitstel van de nieuwe tariefregels.

De staatssecretaris had vorige maand nog in antwoord op vragen van Jan Mastwijk (CDA) laten weten geen trek te hebben in uitstel van de regels. Maar zij is nu na ‘haar’ honderd dagen praten met onder meer de taxibranche in elk geval wel bereid tot overleg over het ‘zorgpunt’ van de wachttijd.

Het CDA-Kamerlid is niet tevreden. Hij houdt vast aan opschorting van de nieuwe tarieven. ‘Ik weet zeker dat de problemen niet in zeven weken kunnen worden opgelost.’

Het gaat daarbij niet alleen over de wachttijd. Daarbij voorziet de CDA’er veel gedoe als klant en chauffeur afspraken moeten maken over de tijd dat de taxi moet wachten voordat de klant instapt, bijvoorbeeld omdat hij in de kroeg nog zijn glas leeg moet drinken.

Taxibranche vindt alsnog gehoor

Reageer op dit artikel