nieuws

Amsterdam en Kooistra sluiten deal

Café

De gemeente Amsterdam en Sjoerd Kooistra hebben afspraken gemaakt over de exploitatie van horecabedrijven in de hoofdstad. In ruil voor keiharde voorwaarden van de gemeente kan Kooistra exploitatievergunningen tegemoet zien voor zijn zaken. Om te beginnen geldt dat voor de Oesterbar en Bodega Keyzer.

Het Parool spreekt op haar website over een knieval van Kooistra. De horecatycoon moet aan drie voorwaarden voldoen. Eén: de exploitatievergunning wordt aangevraagd en verstrekt op zijn eigen naam, zodat hij bij een faillissement persoonlijk aansprakelijk is. Twee: de kerstboom van exploitatie-bv’s moet worden teruggebracht tot twee bv’s. En drie: op de vergunningen komen de namen van andere leidinggevenden, die bij fraude eveneens aansprakelijk zijn.

Anne Lize van der Stoel, voorzitter van het stadsdeel Centrum, laat weten blij te zijn met de duidelijkheid omtrent de vergunningen. Van der Stoel in Het Parool: ‘We hebben Kooistra duidelijk gemaakt dat als hij vergunningen wil hebben, hij zich aan de wet moet houden. Hij kan nu niet meer zeggen: “Ik ben alleen maar verpachter en heb niets met die faillissementen te maken”.’

Reageer op dit artikel