nieuws

Barista Veldkamp niet in finale bij wereldkampioenschap

Café

Jeroen Veldkamp is er niet in geslaagd de finale te berieken van het World Barista Championship in de Amerikaanse plaats Boston. Nederlands beste meester-espressomaker eindigde bij het kampioenschap niet bij de eerste zes. Vorig jaar vertegenwoordigde Veldkamp ook ons land. Toen werd de eigenaar van Café van Bleiswijk in Enkhuizen 18e.

Paul Bassett uit Australië won het kampioenschap, voor Asa Jelena Petterson (IJsland) en Troels Overdal Poulsen (Denemarken). Aan het kampioenschap deden deelnemers mee uit meer dan veertig landen, waaronder China, El Salvador, India, Libanon en Puerto Rico.

Voor Veldkamp was het volgens eigen zeggen een leerzaam kampioenschap. ‘Ik heb weer nieuwe technieken geleerd. Zo is het belangrijk om de filter niet droog te maken. Gewoon koffie erin doen en dan krijg je een nog beter resultaat.’

Het niveau van de deelnemers is volgens Veldkamp behoorlijk gestegen. ‘Over de hele linie. Het is alleen jammer dat ik de finale niet heb gehaald. Niet de Russische deelnemer maar ik had in de finale moeten staan. Maar ik ben zeer tevreden hoor, vanwege mijn progressie. Ik weet dat ik tegen de wereldtop zit aan te hikken. De winnaar is full-time koffiemaker, terwijl ik ook nog bedrijfsleider ben. Dat maakt het verschil met de absolute wereldtop.’

Veldkamp (links) met winnaar Paul Bassett.

Paul Bassett uit Australië won het kampioenschap, voor Asa Jelena Petterson (IJsland) en Troels Overdal Poulsen (Denemarken). Aan het kampioenschap deden deelnemers mee uit meer dan veertig landen, waaronder China, El Salvador, India, Libanon en Puerto Rico.

Voor Veldkamp was het volgens eigen zeggen een leerzaam kampioenschap. ‘Ik heb weer nieuwe technieken geleerd. Zo is het belangrijk om de filter niet droog te maken. Gewoon koffie erin doen en dan krijg je een nog beter resultaat.’

Het niveau van de deelnemers is volgens Veldkamp behoorlijk gestegen. ‘Over de hele linie. Het is alleen jammer dat ik de finale niet heb gehaald. Niet de Russische deelnemer maar ik had in de finale moeten staan. Maar ik ben zeer tevreden hoor, vanwege mijn progressie. Ik weet dat ik tegen de wereldtop zit aan te hikken. De winnaar is full-time koffiemaker, terwijl ik ook nog bedrijfsleider ben. Dat maakt het verschil met de absolute wereldtop.’

Veldkamp (links) met winnaar Paul Bassett.

Reageer op dit artikel