nieuws

Café begint cursus stoppen met roken

Café

Café De 1ste Aanleg in Heemstede, nummer 65 in de Café Top-100, gaat een opvallende actie starten rondom het naderde rookverbod in de horeca. Het topcafé van ondernemer Kees Heger wil gasten helpen bij het stoppen met roken. Heger biedt een stopmethode aan op basis van ‘niet goed geld terug’-garantie.

Café begint cursus stoppen met roken

Een café als trainingslocatie om te stoppen met roken. Bij menig café-uitbater zullen de wenkbrauwen fronsen. Niet bij Kees Heger van Café de 1ste Aanleg, die zocht naar een antwoord op de naderende wetswijziging waarbij roken in horecagelegenheden per 1 juli 2008 verboden wordt.

‘In plaats van tegen de stroom in te zwemmen, leek het mij beter in de stroom vooruit te zwemmen. Daarom heb ik het idee opgevat om mijn gasten te helpen bij het stoppen met roken. Het gaat om een win-win-win-situatie. Het is goed voor mijn gasten, goed voor de aanbieder van de stopmethode en het is goed voor de caféhouder’, aldus Heger.

Professionele aanbieder

Heger wil in januari starten met de stoptraining in zijn café. Voorafgaand moet er nog het een en ander gebeuren. Momenteel is de ondernemer in gesprek met enkele professionele aanbieders van dergelijke trainingen. Hij denkt in september een akkoord te hebben bereikt.

De kosten van een training schat Heger in op zo’n 250 euro. ‘Maar die worden veelal voor een groot deel vergoed door de zorgverzekeraar. Om inschrijvingen te stimuleren, wil ik verwenpakketten aanbieden met tegoedbonnen voor sauna, cadeaus of chocolaterie’, aldus Heger, die verder wil werken met een ‘niet goed geld terug’-garantie.

De ondernemer heeft bij zijn gasten nog niet gepeild of er interesse is voor zijn initiatief. Daar is het idee nog te pril voor. Wel roept hij andere bedrijven uit de Café Top-100 op om ook na te denken over dit initiatief. Juist omdat topcafés zich hiermee volgens Heger prima kunnen onderscheiden.

Reageer op dit artikel