nieuws

Grolsch beugel als caféstoel

Café

Voor wie graag zijn bier uit de beugelfles van Grolsch drinkt is er goed nieuws, binnenkort kan dit al zittend op een echte beugelstoel. Horecaondernemer Cees Thonissen van het Nijmeegse café Du Commerce kwam op het idee om op basis van de bekende sluiting een nieuwe designstoel te laten ontwerpen, De Beugel.

Grolsch directeur, Hendrik Jan de Marie, zal het eerste exemplaar officieel onthullen op maandag 26 maart. Als er hierna voldoende belangstelling is voor de stoel zal deze in productie gaan. De prijs zal dan waarschijnlijk tussen de € 300,- en € 400,- per stuk liggen.

Thonissen kreeg het idee voor de aparte stoel zo’n zes jaar geleden en werkte dit later samen met een meubelfabrikant uit tot een basismodel. Er zijn twee varianten ontwikkeld. Met en zonder armleuning. Aan de leestafel van Du Commerce zijn de beugelstoelen met armleuning inmiddels al te bewonderen. Behalve de genoemde variaties met armleuningen zag inmiddels ook de Beugelkruk al het levenslicht. Ook hierop kan al worden plaatsgenomen in Grandcafé Du Commerce.

Grolsch beugel als caféstoel

Reageer op dit artikel