nieuws

Heineken-deelneming koopt brouwerijen Foster’s

Café

De bierbrouwer Asia Pacific Breweries (APB), waarin Heineken een belang heeft van 42 procent, neemt de brouwerijen van het Australische Foster’s in Vietnam over. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

APB betaalt 105 miljoen dollar voor twee brouwerijen en de rechten om in Vietnam de Foster’s-merken Foster’s Lager, Biere Larue, BGI, Flag en Song Han te brouwen. De twee brouwerijen hebben een gezamenlijke capaciteit van 1,5 miljoen hectoliter per jaar. APB produceerde voor de aankoop 2,6 miljoen hectoliter bier in het land.

APB is onderdeel van een samenwerkingsverband tussen Heineken en Fraser & Neave. Vanwege het belang van 50 procent in de gezamenlijke onderneming neemt Heineken 52 miljoen van het transactiebedrag voor zijn rekening, aldus de bierbrouwer.

Reageer op dit artikel