nieuws

‘Heineken hield niet van bier

Café

Freddy Heineken is nooit gek geweest op bier. Kroegen vond de vijf jaar geleden overleden biermagnaat maar niets. Dat valt te lezen in het vandaan verschenen boek ‘Geen mij maar slappe whisky’.

Heineken deed zijn uitspraken tegenover journalist Anne-Marie Schutten, die het verwerkte in een boek, zo meldt het Algemeen Dagblad. ‘Het is geen biografie, maar eerder een biografische schets’, aldus Schutten in het AD over het boek.

Slappe whisky

Het boek meldt dat Heineken toneelde speelde wanneer hij zijn liefde voor bier en kroegen verkondigde. Hij moest dit doen uit pr-overwegingen, aldus Schutten. In werkelijkheid hield Heineken niet van bier en het hangen in kroegen. De voorkeur van Freddy Heineken ging uit naar slappe whisky en rustige horecagelegenheden.

Reageer op dit artikel