nieuws

KHN buigt voor Buma over rechtenvrije muziek

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) kiest eieren voor haar geld in de strijd tegen Buma/Stemra. De muziekrechtenorganisatie dreigde KHN met een rechtszaak over de muziek die KHN voor haar leden aanbod op de site www.hospitalitymusic.nl.

Dat meldt Misset Horeca. Buma/Stemra gaat controleren of de muziek op de site, waar leden liedjes kunnen downloaden, rechtvrij is, zoals KHN beweert. KHN heeft inmiddels een deel van de duizenden nummer doorgegeven aan de auteursrechtenclub.

KHN-baas Jeu Claes hoopt dat zijn leden binnenkort weer muziek kunnen downloaden op Hospitalitymusic.nl. ‘De directeur van de Buma heeft mij beloofd dat dit per 1 mei weer mogelijk is, maar hij heeft natuurlijk geen haast met de controle’, aldus Claes in Misset Horeca.

Dat er tussen de nummers op de site muziek stond die niet rechtenvrij is, kon KHN niet weten, aldus Claes. ‘Zelfs aanbieders die ons verzekerden dat hun muziek rechtenvrij was, hebben blijkbaar ooit een keer een krabbel gezet waardoor ze vastzitten aan de Buma’, aldus de horecavoorman.

Reageer op dit artikel