nieuws

Kooistra heeft grote plannen met Hoppe

Café

Sjoerd Kooistra opent vandaag in Groningen een dependance van het roemruchte Amsterdamse café Hoppe. Verder meldt de horecatycoon enorme honger te hebben naar meer horecazaken in ons land.

Hoppe in Groningen komt op de plaats van De Kleine Griet op het uitgaansplein de Grote Markt. De zaak is een kopie van het beroemde café Hoppe o het Spui in Amsterdam. Ook daarmee heeft Kooistra behoor wat plannen.

‘Ik ga in sta-Hoppe tussen zes en zeven uur ’s avonds een happy hour invoeren’, zo laat de horecaondernemer weten in De Telegraaf. ‘Je koopt één bier, maar krijgt er twee. Rijk zal ik niet van het café worden. Ik heb zaken die vijf keer meer omzetten. Ook ga ik niet voor de snelle winst door Hoppe bijvoorbeeld voor een half miljoen euro extra te verkopen.’

Het gerucht dat Hoppe in Amsterdam volledig op de schop gaat, schuift Kooistra terzijde. ‘Ben je helemaal gek? Hoppe is een begrip. Het is een stukje erfgoed en dat moet je koesteren. Over mij circuleren altijd de wildste verhalen. Ik ga helemaal niets aan de zaak veranderen. Het enige is dat ik wat achterstallig onderhoud pleeg in zit-Hoppe door wat meubilair te veranderen. En ik ga in sta-Hoppe weer Amstel bier schenken in plaats van Heineken.’

Verder is Kooistra druk bezig een pand op de Herengracht momenteel te verbouwen tot luxe grachtenwoning. Zijn huis in de Spaanse badplaats Marbella heeft hij verkocht. Kooistra: ‘Als ik in Marbella verblijf, logeer ik op mijn jacht. Het schip ligt nu in Ibiza en zal deze winter in Barcelona komen te liggen.’

Tenslotte voorspelt Kooistra dat er groot nieuws op komst is. Hij wil er voorlopig niets over kwijt. De Telegraaf meldt dat de rechtszaak van vorige week, waarin Kooistra een boete kreeg opgelegd van 450.000 euro, waarschijnlijk niet zijn laatste is. Daarmee is het aannemelijk dat het nieuws zich toespits op de komst van een mogelijk grote rechtszaak rondom Kooistra.

Reageer op dit artikel