nieuws

Pikante kleding rukt op in koffiebar

Café

In de strijd om zich te onderscheiden van koffiereus Starbucks, steekt een nieuw fenomeen de kop op in koffiebars in de VS. In toenemende mate ontstaan er koffiebars waar schaars geklede dames een espresso bereiden. Amerika heeft de eerste rechtszaak al achter de rug.

Pikante kleding rukt op in koffiebar

Sexpresso coffeeshops worden ze genoemd. De koffiebarretjes waar schaars geklede dames de gasten voorzien van een kopje espresso. De koffies hebben uitdagende namen, zo meldt De Telegraaf. Wat te denken van Moka Girls, Erotic Pleasure en Sexuel Mix. Eén van de succesvolle ketens is Cowgirls Espresso.

Onderscheiden

De opvallende koffiebars zijn het antwoord op de oprukkende koffieketen Starbucks, door tegenstanders ook wel de McDonald’s van de koffie genoemd. De koffiezaken willen zich onderscheiden van Starbucks door te kiezen voor opvallende koffiemakers. In Chili bestaat dit fenomeen overigens al veel langer. Daar beschikt Café Con Piernas over veel zaken én serveersters in korte rokjes.

Rechtszaak

Niet iedereen in de VS is gecharmeerd van de nieuwe koffietrend. Tegenstanders hebben in Seattle een rechtszaak aangespannen tegen de sexpressobars. De rechter oordeelde dat het niet verboden is om in bikini koffie te serveren.

Zie ook:

Starbucks biedt koffie met muziek (maart 2004)

Reageer op dit artikel