nieuws

Rookverbod: eetcafés missen klanten

Café

Eetcafés in België hebben te maken met aanzienlijke omzetdalingen sinds de invoering van het rookverbod per 1 januari. Veel klanten vertrekken naar gewone cafés waar nog wel mag worden gerookt.

Dat blijkt uit een rondgang van de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Eetcafés melden een omzetdaling van een derde, sommigen beweren de helft minder omzet te boeken. Veel niet-etende stamgasten gaan nu naar gewone cafés, zeggen de uitbaters.

Onderzoekje

Uit het onderzoekje van Het Laatste Nieuws blijkt ook dat veel eetcafés roken nog oogluikend of zelfs openlijk toestaan. Het rookverbod in restaurants en eetgelegenheden in België werd 1 januari ingevoerd. Alleen cafés, discotheken en snackbars met meer dan zestien staanplaatsen zijn uitgezonderd.

Rookverbod: eetcafés missen klanten

Reageer op dit artikel