nieuws

Sjoerd Kooistra wil beslag leggen op rekening curator

Café

Sjoerd Kooistra wil beslag laten leggen op de bankrekening van zijn curator. Zo wil de omstreden horecatycoon onder een boete van 450 duizend euro uitkomen. De rechter in Utrecht beslist over twee weken of Kooistra beslag mag laten leggen op de rekeningen van de curator.

Dat meldt De Volkskrant. De boete van 450 duizend euro kreeg Kooistra vorige maand opgelegd voor het faillissement van een aantal horecabedrijven in Groningen. Direct na de uitspraak kondigde hij aan tegen de boete in beroep te gaan. Met de beslaglegging wil Kooistra zijn geld veiligstellen, voor het geval hij in een bodemprocedure wel gelijk krijgt.

Een deel van de fikse boete heeft Kooistra al betaald toen begin dit jaar een deurwaarder 64 duizend euro aan kasgeld in beslag nam. Ook legde de curator beslag op een paar horecabedrijven aan de Grote Markt in Groningen en op het woonhuis van Kooistra in de stad.

Kooistra sprak destijds met de curator af dat hij eventuele schulden uit een faillissement op zich zou nemen. Tijdens de rechtszaak meldde hij dat hij onder druk was gezet de schulden op zich te nemen en dat hij bedreigd is met gijzeling en media-aandacht. De rechter achtte dat vorige maand niet verwezen.

Met de gemeente Amsterdam heeft Kooistra inmiddels afspraken gemaakt over het runnen van horecazaken. Kooistra is eigenaar van café Keyzer en nog een aantal andere gelegenheden in de hoofdstad. Deze zijn nu ondergebracht in de vennootschap Horeca Combinatie Amsterdam (HCA). Aandeelhouder van deze BV is Kooistra, via zijn persoonlijke vennootschap De Gouden Kooi. Directeur van HCA is Martin Nijdam. HCA heeft een jaarlijkse omzet van 122 miljoen euro en is goed voor werk aan 366 medewerkers.

Reageer op dit artikel