nieuws

Woede over afschaffen brandweervergunning

Café

De Brandwondenstichting is woest over het afschaffen van de brandweervergunning in de horeca. Volgens de organisatie doet de overheid een deugdelijk systeem op de schop dat de brandveiligheid in de Nederlandse horeca redelijk waarborgt.

Woede over afschaffen brandweervergunning

Dat meldt De Volkskrant. De Brandwondenstichting reageert op het besluit van het ministerie van VROM om de brandveiligheidsvergunning voor horeca en andere bedrijfsgebouwen af te schaffen. De maatregel past volgens het kabinet in de roep om minder regels.

Volendam

Volgens woordvoerder Rob Baardse van de Brandwondenstichting heeft de overheid een dubbele agenda. Baardse stelt dat door het afschaffen van de vergunning ook de aansprakelijkheid van de overheid verdwijnt. ‘Bij een brand als in Volendam bespaart dat 30 miljoen euro. De vraag is voor wie men opkomt: het bedrijfsleven of de eigen portemonnee?’, aldus Baardse.

Verantwoordelijkheid

Brandweerorganisatie NVBR laat bij monde van Koos Scherjon weten wel blij te zijn met het verschuiven van verantwoordelijkheid. ‘Ondernemers zijn meteen zelf verantwoordelijk en kunnen straks de zaak niet meer op z’n beloop laten, totdat ze gedwongen worden een vergunning aan te vragen’, aldus Scherjon.

Zie ook:

‘Slachtofferselectie cafébrand Volendam slecht’

Woede over afschaffen brandweervergunning

Reageer op dit artikel