nieuws

Barmannen winnen hogehakkenrace

Café

Een team van medewerkers van het Amsterdamse café De Ooievaar was vrijdagavond in Amsterdam de snelste tijdens een hardloopwedstrijd voor mannen op hoge hakken en ging met de ‘gouden stiletto’ naar huis.

Barmannen winnen hogehakkenrace

Dat zei een woordvoerster van studentenvereniging Unitas, die de wedstrijd organiseerde.

Tien groepen van vier heren deden mee aan deze estafetterace voor het goede doel op een bomvolle Zeedijk, die voor de gelegenheid was afgesloten voor verkeer. De teams bestonden uit studenten of medewerkers van cafés in de straat.

De wedstrijd verliep zonder ongelukken. Wel schoten de schoenen van de uitgedoste mannen tijdens de hardloopwedstrijd vaak uit.

De hogehakkenrace was onderdeel van een benefietavond voor oneMen, een liefdadigheidsorganisatie die kleinschalige ontwikkelingsprojecten in de derde wereld steunt. Voorafgaand aan de estafetteloop waren er concerten aan de Prins Hendrikkade. Verscheidene feesten op de Zeedijk sloten de avond af.

Mode- en lifestyletijdschrift Glamour organiseerde de afgelopen jaren bij wijze van publiciteitsstunt twee keer de Glamour Stiletto Run. Daarbij rennen jonge dames op stilettohakken door de sjieke PC Hooftstraat in Amsterdam.

Reageer op dit artikel