nieuws

BEM: Café dreigt failliet te gaan door beleid gemeente

Café

Café De Drie Borgen houdt met moeite het hoofd boven water in Drieborg, een dorpje van 350 inwoners in Groningen. De gemeente Reiderland treedt niet op tegen illegale horeca-activiteiten in een nabijgelegen buurthuis, meent het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM). Als de kroeg failliet gaat, houdt BEM de gemeente verantwoordelijk.

Arjan Hogervorst van BEM zegt al sinds 2005 te strijden tegen huwelijken en andere commerciële horeca-activiteiten in het buurthuis. Meermalen is het bij de gemeente aangekaart, en er is al vaak beroep aangetekend tegen de besluiteloosheid van de gemeente.

In januari dit jaar nog maande de bestuursrechter de gemeente binnen vier weken een beslissing te nemen over de activiteiten in het dorpshuis. Pas in maart reageerde Reiderland, afwijzend.

Nu wil BEM de gemeente voor de zoveelste keer voor de rechter slepen, schrijft het Dagblad van het Noorden. Volgens Hogervorst legt de gemeente de rechterlijke uitspraak verkeerd uit. Ook noemt hij het gedrag van de gemeente ‘traineertechniek van het hoogste niveau’, en zal waarschijnlijk een dwangsom van 150.000 euro eisen.

Andere berichten over BEM:

Reageer op dit artikel