nieuws

Hoog water bedreigt cafés

Café

Horecaondernemers aan de Waalkade in Nijmegen verwachten maandag een spannende dag. De waterstand in de Waal is zo hoog, dat het er om zal spannen of het water over de kade zal lopen.

Hoog water bedreigt cafés

De Waal bereikt door de extreme regenval in Zwitserland en Duitsland maandag de hoogste stand van 10.42 meter boven NAP, zo becijfert Rijkswaterstaat.

Café Beaubourg exploiteert een van de terrassen die het dichtst aan de waterkant staan in Nijmegen. ‘Wij laten de tafels en stoelen voorlopig staan, want tot nu toe loopt er alleen af en toe een golfje over de kaderand als er een zwaar schip voorbij vaart. We denken dat het heel druk zal gaan worden met mensen die naar het water komen kijken’, aldus een serveerster van Beaubourg.

De gemeente ziet volgens een woordvoerster geen aanleiding hoogwaterschotten in de keermuur te plaatsen. ‘Als er al water op de kade komt, is het bijna niets. Het is droog en morgen zakt het water weer.’

Reageer op dit artikel