nieuws

KHN juicht alcoholboete onder 16 toe

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) juicht het idee om alcoholbezitters onder de zestien te beboeten, luidkeels toe. Het Platform Verkoop Alcoholhoudende Dranken opperde vrijdag 17 augustus om alcoholbezitters onder de zestien jaar een boete op te leggen.

KHN juicht alcoholboete onder 16 toe

‘Wij roepen al jaren dat alcoholbezit onder de zestien strafbaar moet zijn. We zijn ook al lang bezig om de overheid hierop te wijzen. Het idee, zoals nu geuit, juichen wij van harte toe’, zo laat KHN-woordvoerster Wendy Schellens weten in een reactie.

Nu is het zo dat alleen de horecaondernemer wordt beboet, wanneer een gast onder de zestien alcohol neemt. Wanneer het nieuwe plan daadwerkelijk door de minister wordt omgezet in een wet, is ook de alcoholbezitter strafbaar. Vaak komt het voor dat jongeren onder de zestien oudere vrienden alcohol laten bestellen.

Eerdere berichten over dit onderwerp

Reageer op dit artikel