nieuws

Heineken Experience maanden op slot

Café

De Heineken Experience in Amsterdam wacht een grote verbouwing. Vanaf eind oktober tot juni 2008 zullen de deuren van Heineken’s visitekaartje dicht zijn en is de attractie niet voor bezoekers toegankelijk.

Heineken Experience maanden op slot

Jaarlijks trekt de voormalige Heineken brouwerij aan de Stadshouderskade tienduizenden bezoekers uit binnen en buitenland. Alleen al in 2006 bezochten 380.000 mensen de attractie.

Hoewel een woordvoerder van Heineken nog weinig over de plannen kan vertellen, wil ze wel kwijt dat er na de renovatie onder andere een kleine microbrouwerij in het pand gevestigd zal zijn. Ook worden de voormalige stallen met de bekende ‘bierpaarden’ beter voor het publiek toegankelijk. De officiële heropening staat gepland op 1 juni 2008.

Voor Amsterdam betekent de tijdelijke sluiting van de Heineken Experience dat alweer een grote attractie langere tijd niet voor het publiek beschikbaar is. Een aantal belangrijke musea in de stad waaronder het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum, het Stedelijk Museum zijn momenteel ook al geheel of gedeeltelijk gesloten.

Reageer op dit artikel