nieuws

Hoegaarden produceert weer in Hoegaarden

Café

De productie van het witbier Hoegaarden gaat terug naar de oorspronkelijke brouwerij in het dorp Hoegaarden. InBev heeft dat maandag gemeld. Het is het grootste bierconcern ter wereld niet gelukt de productie goed over te brengen naar Jupille.

Hoegaarden produceert weer in Hoegaarden

Door verschillen in ketels en water, bleek het witbier er te donker. Volgens geruchten moest het bedrijf veel witbier vernietigen wegens onvoldoende kwaliteit. Afgelopen zomer ontstond daardoor zelfs een tekort aan Hoegaarden.

Zelf zegt InBev tot de terugkeer te hebben besloten omdat het ‘complexer dan verwacht is om Hoegaarden op twee plaatsen te brouwen en te verpakken’. Bovendien is de brouwerij in Jupille nodig ‘om te kunnen voldoen aan de toenemende wereldwijde vraag naar Belgisch pilsbier’. De veranderingen gaan gepaard met 60 miljoen euro aan investeringen.

Het vertrek uit Hoegaarden zorgde twee jaar geleden voor veel ophef. Zo was de bedenker van het witbier, de 80-jarige Pierre Celis, woest op InBev om de productie van het bier te verplaatsen.

Ook werd er gestaakt tegen het vertrek. Daarnaast waren er de afgelopen maanden geruchten over een verhuizing van de witbierbrouwerij naar Rusland.

Zie ook

Reageer op dit artikel