nieuws

Stopzetting Heineken-reclame geëist

Café

Bierbrouwer Heineken moet alle buitenreclame rondom het wereldkampioenschap rugby in Frankrijk terugtrekken. Dat heeft een Franse rechtbank vrijdag bepaald.

Stopzetting Heineken-reclame geëist

Volgens de rechtbank zijn de reclame-uitingen van Heineken in strijd met de Franse wetgeving met betrekking tot alcoholreclame. Heineken heeft 48 uur gekregen om alle reclame van de straat te halen. Doet het bedrijf dat niet, dan riskeert het een boete van 5000 euro per overtreding.

In een reactie laat Heineken weten dat het rechtelijke besluit betrekking heeft op zogenoemde banners, die nu uitsluitend in de straten van Parijs te vinden zijn. Deze reclame-uitingen laat de onderneming binnen twee dagen weghalen. Elders in Frankrijk hangen de bewuste banners niet.

Reageer op dit artikel