nieuws

Strandtenthouders slepen gemeente voor rechter

Café

De Vereniging van Strandexploitanten (VVS) spant een kort geding aan tegen de gemeente Den Haag. Inzet is een verlenging van het strandseizoen.

Strandtenthouders slepen gemeente voor rechter

Dat maakte advocaat Roland Mans woensdag bekend. De twintig strandtenten langs de boulevard van Scheveningen en zes tenten ten noorden van de pier willen tot de laatste dag van de herfstvakantie blijven staan.

De gemeente eist dat de strandtenten op 1 oktober sluiten, om zo de overlast bij het afbreken te beperken. Het seizoen mag alleen verlengd worden tot half oktober als minstens 24 van de 26 eigenaren langer open willen blijven. En daar is volgens de gemeente geen sprake van.

Absurd

Mans noemt de eis van de gemeente ‘absurd en onredelijk’. Volgens de raadsman probeert de gemeente de strandtenten hiermee tegen elkaar uit te spelen. ‘Er zijn genoeg aanknopingspunten in de wet en de huurovereenkomst om dit kort geding in te gaan’, aldus Mans.

Volgens de advocaat zijn er drie strandtenthouders die tegen een verlenging van het seizoen zijn. ‘Dat weet de gemeente en daarom is het een lege huls om met deze eis te komen. En daarmee kunnen ze makkelijk scoren bij omwonenden en horeca op de boulevard.’

De gemeente wijst in een reactie naar de datum waarop het strand ‘schoon’ moet zijn. ‘Op 1 november moeten alle strandtenten opgeruimd zijn. Daarom hebben we 15 oktober als uiterlijke datum genoemd, om de eigenaren de tijd te geven hun tenten op te ruimen. Maar aangezien ze er onderling niet uitkwamen, heeft de wethouder de knoop doorgehakt en 1 oktober als sluitingsdatum aangewezen’, aldus een woordvoerster.

Reageer op dit artikel