nieuws

Voorlopig geen verhoging bierprijzen

Café

De grote bierbrouwers Heineken en Grolsch verhogen dit jaar hun bierprijzen niet meer, ondanks sterk gestegen grondstofprijzen. Vooral de prijs van mout, de belangrijkste grondstof van bier, stijgt snel.

Voorlopig geen verhoging bierprijzen

Grolsch-topman Ab Pasman meldde dinsdag tijdens de persconferentie over de halfjaarcijfers dat er dit jaar geen prijsverhoging wordt doorgevoerd. Wel stelde hij dat een prijsstijging voor volgend jaar niet te voorkomen is.

‘Voor dit jaar hebben we ons ingedekt. De prijsstijging zal volgend jaar worden doorberekend. Biertjes van de tap en in de fles zullen dan duurder worden’, aldus Pasman.

Mout

Grolsch heeft net als andere brouwers te maken met sterk stijgende prijzen van grondstoffen. Vooral de prijs van mout is sterk gestegen. Pasman schat dat zijn bedrijf hierdoor volgend jaar 5 tot 10 miljoen extra kosten moet maken.

Ook Heineken, de grootste bierproducent van Nederland, zegt zich voor de rest van dit jaar volledig te hebben ingedekt tegen de stijging van de grondstofprijzen. Volgens een zegsvrouw van Heineken probeert het bedrijf de verhogingen volgend jaar op al zijn markten door te berekenen aan zijn klanten.

Zie ook

Reageer op dit artikel