nieuws

Tegenstrijdige verklaringen in zaak El Hombre

Café

De verdachte van de schietpartij in café El Hombre in Spijkenisse, die slachtoffer zou zijn van de medeverdachten, zou juist als eerste hebben geschoten. Dat verklaarde de advocate van medeverdachte Dram G. vrijdag voor de rechtbank in Rotterdam.

Tegenstrijdige verklaringen in zaak El Hombre

Volgens haar bronnen staat Fernon P. bekend als ‘de terreur van Spijkenisse’. P. verklaarde woensdag dat hij een paar weken voor de schietpartij door de verdachten G. en Nadyen I. in elkaar was geslagen. Ook zouden zij hem hebben beroofd van een gouden ketting.

P. verklaarde voor de rechter spijt te hebben, maar ‘niet anders te hebben gekund’. Volgens de advocate van G. begon P. juist gelijk bij binnenkomst in het café te schieten. P. zou getipt zijn dat de mannen op dat moment in de kroeg zouden zitten. Hij zou zelfs hebben vernomen aan welke tafel zij zaten.

De advocate deed enkele verzoeken met betrekking tot onderzoek, maar de rechter bepaalde dat eerst het politieonderzoek afgerond moet zijn. De volgende zitting vindt plaats op 31 januari.

Zie ook

Reageer op dit artikel