Horecabedrijf voor Poolse arbeiders

Horecabedrijf voor Poolse arbeiders

Het snel toegenomen aantal Poolse werknemers in ons land biedt goede mogelijkheden voor de horeca. In Haarlem sprong een café-restaurant in op dit fenomeen en startte er een speciale zaak voor Polen in ons land.

Café Restaurant Tyskie in Haarlem ademt de sfeer van Polen. ‘De Poolse arbeiders zijn vaak lang van huis en missen hun vaderland. We willen een stukje geborgenheid bieden voor onze Poolse gasten met eten en drinken in Poolse sferen’, zegt ondernemer Dennis Wesselink in een videobericht op Telegraaf.nl.

Supermarkt
Wesselink is geen onbekende met het in ons land runnen van bedrijven voor mensen uit Polen. Zo heeft hij een uitzendbureau voor Poolse arbeiders en opende onlangs een supermarkt waarin het assortiment is afgestemd op Polen. ‘We wilden ons als uitzendbureau onderscheiden van anderen en zijn daarom een café-restaurant gestart.’.

Vleeskeuken
De keuken van Tyskie is een typische vleeskeuken. Op de menukaart staat slechts één vegetarisch gerecht. De Poolse gasten van Tyskie tonen zich in het videobericht erg tevreden over de geserveerde gerechten.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.