nieuws

Alle discotheken centrum Tilburg te koop

Café

Alle vijf discotheken in de Tilburgse binnenstad staan te koop. Het gaat om Villa Fiësta, Blitz, Patronaat, Zino en partycentrum The Gallery waarvan een disco onderdeel uitmaakt. Veel discotheken hebben het financieel zwaar, al geeft een aantal Tilburgse eigenaren een andere reden voor de verkoop.

Alle discotheken centrum Tilburg te koop

De sector heeft met economische tegenwind te maken. ‘Het is een landelijke tendens dat het allemaal een stuk minder is in de discosector dan vijf jaar geleden’, zegt Ron van Gestel van de Tilburgse vestiging van Hormax Horecamakelaars in het Brabants Dagblad.

‘De recessie treft grote zaken het zwaarst en er zijn heel wat vierkante meters horeca in de binnenstad bijgekomen. De cafés, waar ook gedanst kan worden, winnen het van de discotheken. Exploitanten van kroegen verdienen redelijk de kost.’

‘Ik wil de horeca uit’

Blitz is dicht voor een verbouwing die een andere formule mogelijk moet maken. ‘Er moest geld bij’, zegt mede-eigenaar Hans Hamers. ‘We hopen op een doorstart onder een andere naam, maar voor de zekerheid staat de zaak in de verkoop. Zino draait goed, maar als er iemand met een zak geld komt, dan kan hij de sleutel krijgen. Ik wil de horeca wel uit.’

Hetzelfde geldt voor Peter Spieringhs van The Gallery. ‘Ik moet er niet van af omdat het slecht gaat, maar ik wil ervan af. Ik wil iets anders in mijn leven gaan doen.’ Ook Carlo de Wit van het Patronaat wil zijn leven een wending geven.

Eerder deze week kwam naar buiten dat veel discotheken doordeweeks hun ruimte voor andere doeleinden inzetten, als voorbeeld werd kinderopvang en vergaderruimte genoemd.

Zie ook:

Reageer op dit artikel