nieuws

Beste huiswijnen in cafés in Brabant en Limburg

Café

Eetcafé d’n Bal in Oosterhout heeft de beste witte huiswijn van Nederland en Café D’t Klinge in Heerlen de beste rode huiswijn. Dat is maandag bekendgemaakt op de vakbeurs Wine Professional in de Amsterdam Rai.

Beste huiswijnen in cafés in Brabant en Limburg

Het gaat om de Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie die ieder jaar wordt gehouden tijdens de Horecava in de Amsterdam Rai. Juryvoorzitter Jan van Lissum constateert dat de kwaliteit van de huiswijn in Nederland beter is dan ooit. ‘De horeca gaat het fenomeen huiswijn steeds serieuzer nemen. Steeds meer ondernemers worden zich ervan bewust dat gasten een goede huiswijn waarderen en selecteren met zorg’, aldus Van Lissum.

De beste witte wijn die in eetcafé d’n Bal wordt geschonken is een Chileense sauvignon blanc, de Montes ‘Classic Series’ uit 2007. De winnaar van de rode huiswijn die wordt geschonken in Café D’t Klinge komt uit Italië en is een Domiziano, Cantine Due Palme uit 2005.

In de categorie brasserie/restaurant kwam Die Drie Haringhe in Enkhuizen (witte Montpézat uit Frankrijk) op de eerste plaats en Brasserie Van Waarde in Wassenaar won met een rode Guilhem, Moulin de Gassac uit Frankrijk.

Het valt Van Lissum op dat in de grote steden meer wijnbars komen. In de huiswijncompetitie vielen wijnbars Taste (Den Haag), Bubbles & Wine en Vyne in Amsterdam ook in de prijzen.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel