nieuws

Café omzeilt rookverbod met sociëteit

Café

Etienne Verheem, eigenaar van het Amsterdamse Club 8 en fel tegenstander van een rookverbod in de horeca, overweegt een stap naar de rechter om het rookverbod te kunnen omzeilen. Verheem start een rooksociëteit.

Café omzeilt rookverbod met sociëteit

Verheem is bezig zijn horecabedrijf om te toveren tot een besloten sociëteit, genaamd de Amsterdamse Tabaks Connaisseursvereniging. ‘Daarvoor worden nu kassasystemen en lidmaatschapspasjes ontwikkeld’, aldus Verheem in Het Financieele Dagblad.

De ondernemer hoopt met deze zet dat hij niet meer onder de horeca valt waarop het rookverbod, dat per 1 juli ingaat, is gericht. Mocht het plan mislukken, dan stapt Verheem naar de rechter.

Verheem: ‘Ik denk dat we een sterke argumentatie hebben met een beroep op grondwettelijke vrijheden. Wie is Ab Klink om zich hiermee te bemoeien? Blijf er met je tengels af. Van dit kabinet krijg ik een talibangevoel’.

Verheem zegt dat een rookverbod vooral cafés en discotheken hard zal raken. ‘Ik ken cijfers uit Michigan in de Verenigde Staten. Daar ging de omzet de eerste maanden na een rookverbod met 40 procent omlaag’.

De Amsterdamse ondernemer laat in Het Financieele Dagblad weten nog wel een paar ideetjes te hebben om het rookverbod te omzeilen. Welke dat zijn, wil hij niet zeggen. ‘Elke keer als ik iets zeg, gaan ambtenaren van Klink aan het werk om dat gat in de wetgeving weer te dichten’.

Zie ook

Reageer op dit artikel