nieuws

Explosief in café was handgranaat

Café

Het explosief dat in de nacht van vrijdag op zaterdag ontplofte in café Familia aan de Kamperfoelieweg in Amsterdam-Noord, was vermoedelijk een handgranaat. Bij de ontploffing viel één dode en acht gewonden.

Explosief in café was handgranaat

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Zij onderzoekt nog hoe de granaat heeft kunnen exploderen en of iemand die bijvoorbeeld bij de horecazaak naar binnen heeft gegooid.

Bij de ontploffing kwam een 44-jarige man om. Acht anderen raakten gewond. Drie van hen liggen nog met verwondingen aan gezicht of benen in het ziekenhuis. Zij zijn niet in levensgevaar.

Het incident gebeurde rond 4.00 uur. Hoewel dat na de officiële sluitingstijd van de horecagelegenheid was, waren er op dat moment nog meerdere mensen aanwezig. Toen de politie arriveerde, lagen verscheidene personen gewond op straat en in het café.

Familia was bekend bij de politie wegens een aantal kleine incidenten zoals geluidsoverlast en vechtpartijtjes. Over de toedracht van de explosie is nog niets bekend. De politie heeft nog niemand aangehouden. Zij heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Reageer op dit artikel