nieuws

Koffieshop loopt vooruit op rookverbod

Café

Het rookverbod voor de horeca gaat pas op 1 juli in, maar koffieshop Boerenjongens in Amsterdam wacht daar niet op. Vanaf vrijdag 1 februari is het in de hele zaak verboden een sigaret of joint op te steken. De koffieshop gaat zich meer richten op de verkoop van koffie.

Koffieshop loopt vooruit op rookverbod

Volgens eigenaar Martijn van Bennekom is het daarmee de eerste rookvrije koffieshop van Nederland.

‘Ik heb geen zin op het rookverbod te wachten, ik wil zelf actie ondernemen’, legt Van Bennekom zijn opmerkelijke besluit uit. Zelf is hij bepaald geen tegenstander van de nieuwe wet. ‘Ik vind het heerlijk, voor mijzelf, maar ook voor mijn personeel.’

Klanten kunnen wel nog marihuana komen kopen in de horecagelegenheid aan de Baarsjesweg.

Om toch publiek naar zijn zaak te trekken, gaat Van Bennekom zich nu richten op koffie. Hij heeft al een speciale koffiehoek ingericht. Ook zijn hij en zijn personeel al op cursus geweest om de fijne kneepjes van het koffiezetten te leren. ‘Ik hoop zo ook een wat andere klantenkring te krijgen.’

Reageer op dit artikel