nieuws

Kusthoreca maakt zich klaar voor storm

Café

Weerinstituut KNMI waarschuwt vandaag voor een zuidwesterstorm met windstoten die met grof geweld over het land razen. Vooral in het Waddengebied en langs de Noord-Hollandse kust worden in de loop van de middag windstoten verwacht van boven de 100 km/u. Uitbaters van strandhoreca nemen voorzorgsmaatregelen.

Kusthoreca maakt zich klaar voor storm

Martin van Hooff van strandpaviljoen Noordzee in IJmuiden zet zijn terrasmeubilair voor de zekerheid op een windluwe plek, en sjort alles met het oog op de storm ook nog extra vast, schrijft De Telegraaf.

De storm gaat vergezeld met harde plensregens. Pas later vanavond neemt de wind waarschijnlijk weer af, aldus het KNMI. Meteorologen zien de storm als een waardige afsluiter van de januarimaand.

De eerste maand van 2008 gaat de boeken in als tweede in de lijst van zachtste januarimaanden in drie eeuwen temperatuurmetingen. Vandaag niet meegerekend, ligt het gemiddelde op 6,5 graden; alleen januari 2007 was zachter. Het verloop van de huidige winter past in het patroon van de laatste decennia, zegt het KNMI.

Reageer op dit artikel