nieuws

Horeca niet blij met koffieprijzen gemeentehuis

Café

Horecaondernemers in het centrum van Almere zijn niet blij met de vorige week geopende koffiebar in de hal van het gemeentehuis. De prijzen in de koffiebar liggen beduidend lager dan in horecazaken rondom het gemeentehuis. De horeca vreest een forse omzetdaling.

Horeca niet blij met koffieprijzen gemeentehuis

De gemeente Almere opende vorige week haar nieuwe coffeecorner Ritazza. Bezoekers van het stadhuis en ambtenaren kunnen er koffie en een broodje krijgen. In Ritazza worden koffiesoorten zoals Americano en Macchiato op traditionele Italiaanse wijze bereid.

De prijzen van Ritazza liggen beduidend lager dan in de reguliere horeca. Een espresso met croissant kost er een euro en een pistoletje gaat voor 1,50 euro over de toonbank.

De haarscherpe prijzen zorgen voor onvrede bij horecazaken in de buurt van het gemeentehuis. De Telegraaf spreekt zelfs van een koffie-oorlog.

‘Ik ben bang dat mensen voor een kop koffie en een broodje tot drie uur ’s middags, als de corner open is, toch makkelijk even het stadhuis binnenwandelen’, laat een horecaondernemer weten in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel