nieuws

KHN: ‘Kostenstijging terrasvergunning schandalig

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) vindt de forse kostenstijging van een terrasvergunning schandalig. Directeur Jeu Claes van KHN laat in een reactie op een terrasonderzoek van Misset Horeca weten dat gemeenten het terras als melkkoe gebruiken.

KHN: ‘Kostenstijging terrasvergunning schandalig

‘Het is schandalig. Het is een enorme stijging van administratieve lasten, terwijl de doelstelling is om dit juist te verlagen. We pleiten al langer voor één integrale vergunning inclusief terrassen’, aldus Claes in een reactie.

‘Gemeenten moeten een terras zien als toegevoegde waarde voor een stad en niet gebruiken als melkkoe. Het terras is tevens onderdeel van het nieuwe rookbeleid van het kabinet en dan is het jammer dat gemeenten hiervan willen profiteren. We zijn nationaal bezig om heffingen te verlagen en zien dat juist lokaal de heffingen flink omhoog gaan’.

Uit onderzoek van Misset Horeca in samenwerking met AQ Services blijkt dat in vier jaar tijd de kosten van een terrasvergunning zijn gestegen met 30 procent. De precariolasten stegen met 25 procent. Gemiddeld is een horecaondernemer dit jaar bijna 900 euro kwijt om zijn tafels en stoelen buiten te mogen zetten.

Reageer op dit artikel