nieuws

Skicafés balen van zweetvoeten na rookverbod

Café

Door het rookverbod in de Franse horeca hebben cafés en bars in skigebieden een geurprobleem. Door het wegblijven van sigarettenrook overheerst de geur van doorweekte zweetsokken.

Skicafés balen van zweetvoeten na rookverbod

Voor 1 januari 2008, toen er nog geen rookverbod was, werden zweetluchten en stinksokken in cafés verdrongen door de geur van sigaretten. Dit skiseizoen stapelen de klachten over onaangename geurtjes zich op.

‘Ik weet dat horecaondernemers in plaatsen zoals Val Thorens en Tignes serieus kijken naar oplossingen om dit tegen te gaan. Bijvoorbeeld door frisse geurtjes in speciale apparaten te verspreiden of door betere aircoapparatuur aan te brengen’, zegt directeur Else Schepers van Time Out Tours in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel