nieuws

Winterterras Amsterdam ver weg

Café

De proef met terrasverwarming in het centrum van Amsterdam dreigt te floppen. Het stadsdeel heeft wellicht pas na 1 januari de verordening klaar en voor de meeste ondernemers hoeft het niet meer.

Winterterras Amsterdam ver weg

Eerder was afgesproken dat terrasverwarming alleen op een ‘klimaatneutrale’ manier toegepast mag worden. Er is echter nog geen uitvoeringsplan, schrijft Het Parool.

Bereidheid

In het gebied waar de proef zou zijn, bevinden zich 260 horecagelegenheden, waarvan volgens het stadsdeel zo’n 200 aan de proef zouden deelnemen. Volgens Paul Hermanides, voorzitter van de plaatselijke afdeling van Koninklijk Horeca Nederland, is bereidheid onder ondernemers om de proef te doen echter laag.

Hij zegt te begrijpen dat er milieueisen gesteld worden en dat ondernemers investeringen moeten doen. ‘Maar op 1 november had het allemaal al helder moeten zijn. Op 1 maart begint het gewone terrasseizoen alweer.’

Risico

Voor kleinere gelegenheden acht hij het ondoenlijk voor zo’n korte tijd investeringen te doen met het risico dat het weer wordt afgeblazen.

Toch zal Hermanides de grotere ondernemers wel adviseren om mee te doen. ‘We worden een beetje met onze rug tegen de muur gezet. Als niemand het doet, wordt na afloop van de proefperiode gezegd dat er geen belangstelling was’.

De VVD drong er in de raad op aan dat er uiterlijk 20 december duidelijkheid is. Stadsdeelvoorzitter Els Iping kan niet beloven dat dit lukt.

Dit zou betekenen dat het hele project weer vooruit wordt geschoven en niet eerder dan 8 januari besproken kan worden.

Zie ook:

Reageer op dit artikel