nieuws

Bierboete drukt winst Bavaria

Café

Bierbrouwerij Bavaria heeft vorig jaar een winst geboekt van 23,1 miljoen euro tegen 8,8 miljoen euro in 2006. De miljoenenboete van de Europese Commissie wegens kartelafspraken (bijna 23 miljoen euro) moet er echter nog vanaf worden gehaald.

Bierboete drukt winst Bavaria

De bierbrouwer heeft in 2007 een omzet behaald van 434,7 miljoen euro, 8,4 procent meer dan een jaar eerder. Bavaria heeft in totaal 6,2 miljoen hectoliter bier afgezet, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.

De marktomstandigheden in West-Europa en Noord-Amerika waren volgens Bavaria vorig jaar niet optimaal, niettemin verkocht Bavaria meer bier in het buitenland.

Vorig jaar legde de Europese Commissie een totale boete van 274 miljoen euro op aan verschillende bierbrouwers vanwege prijsafspraken. Brouwers Heineken en Grolsch werden beboet met respectievelijk 219 miljoen en bijna 32 miljoen euro. Er loopt een hoger beroep tegen de boete.

Reageer op dit artikel