nieuws

Explosiecafé ’t Bliekie hoeft niet dicht

Café

Het Delftse café ’t Bliekie waar vorige week zaterdag een explosief ontplofte mag van de gemeente nadat het is opgeknapt weer gewoon open. Dat kan veranderen als de eigenaar toch betrokken blijkt te zijn bij strafbare feiten die betrekking hebben op zijn etablissement.

Explosiecafé ’t Bliekie hoeft niet dicht

De gemeente Delft wil geen mededelingen doen over de kwestie, maar woordvoerder Wim Hoonhout van politie Haaglanden geeft uitleg in het Algemeen Dagblad.

Volgens hem is er geen grond voor sluiting van het café, aangezien de huidig eigenaar slachtoffer is van een misdrijf, en niets erop duidt dat hij op enigerlei wijze betrokken is bij het misdrijf. Hoonhout: ‘De politie voert een strafrechtelijk onderzoek uit naar het misdrijf. Pas als dat is afgerond kan worden besloten een onderzoek te doen naar de mogelijkheden om het café op bestuursrechtelijke gronden te sluiten.’

Café ’t Bliekie aan de Multatuliweg in de Delft schudde zaterdagochtend op zijn grondvesten. Volgens de politie ontplofte in het café een explosief. Wat voor explosief dat was, wil de politie in verband met het onderzoek niet zeggen.

De aanslag past in een reeks incidenten vanuit de Delftse onderwereld het laatste jaar. Delft werd opgeschrikt door aanslagen op auto’s en de liquidatie van een Delfts drugscrimineel.

De burgemeester uitte deze week zijn zorgen over de kwestie, maar wil niet op de zaken ingaan in verband met het politieonderzoek.

Reageer op dit artikel