nieuws

Heineken aidsvriendelijk bedrijf

Café

Bierbrouwer Heineken wordt door het wetenschappelijke vakblad The Lancet genoemd als voorbeeld voor multinationals in het bestrijden van aids. Heineken stelt zich garant voor een levenslange behandeling van werknemers, hun echtgenoten en kinderen met aids.

Heineken aidsvriendelijk bedrijf

Dat meldt De Volkskrant. Volgens de ochtendkracht sterft er bij Heineken nagenoeg niemand meer aan de ziekte. In het bewuste artikel verwerpen de auteurs de argumenten dat grote bedrijven niet aan aidsbestrijding doen.

Het artikel kwam tot stand met medewerking van twee medisch adviseurs van de bierbrouwer. Daarnaast werkten er vier onafhankelijke auteurs mee. De bevindingen van Heinekens adviseurs worden deze week openbaar gemaakt op de Internationale Aids Conferentie in het Canadese Toronto.

Reageer op dit artikel