nieuws

Strijdbaar ‘Bararium’-café wil Klink ontvangen

Café

Horecabedrijf Frans op den Bult in het Overijsselse Deurningen legt zich niet neer bij de afkeurende reactie van het ministerie van Volksgezondheid en KHN op de rookvrije bar ‘bararium’. Het bedrijf zegt dat personeel met het systeem geen last heeft van sigarettenrook van gasten.

Strijdbaar ‘Bararium’-café wil Klink ontvangen

Irma Hellegers van truckerscafé Frans op den Bult in Deurningen is niet blij met de reacties van het ministerie en KHN op hun innovatie, het ‘bararium’.

‘Ik wil minister Klink hier hebben. Als hij het ziet, zal hij omgaan. Ik lach om hun reacties. Ze weten niet waarom het gaat. Als je rook tegen het bararium aanblaast, zie je dat de vrije ruimte door de druk ook dicht is’, zegt Hellegers in de Twentse Courant Tubantia.

Frans op den Bult kwam onlangs in het nieuws door de ruimte achter de bar te voorzien van een geavanceerd ventilatiesysteem en een glazen wand waardoor het personeel geen hinder heeft van rokende gasten. Ook wel ‘bararium’ genoemd.

Een woordvoerder van het ministerie liet direct weten dat de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) ventilatie niet accepteert om een ruimte rookvrij te houden. KHN plaatste kanttekeningen bij de vondst.

Reageer op dit artikel