nieuws

Winstdaling Anheuser-Busch

Café

De Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch heeft in het eerste kwartaal minder winst gemaakt dan een jaar geleden. Het bedrijf had last van hogere kosten voor graan en energie en lagere verkoopcijfers van groothandelaren, zo maakte het bekend.

Winstdaling Anheuser-Busch

Anheuser-Busch, ’s werelds op een na grootste brouwersconcern, boekte een nettowinst van 510,9 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder 517,5 miljoen dollar.

De brouwer van onder meer Budweiser haalde een omzet van 4,1 miljard dollar. De resultaten zijn in lijn met de gemiddelde verwachtingen van analisten.

Amerikaanse bierbrouwers hebben last van toenemende concurrentie van buitenlandse biertjes, wijn en sterke drank. Toch wist Anheuser-Busch de afgelopen periode 2,3 procent meer bier te slijten. Het zag zijn marktaandeel licht toenemen ten opzichte van een jaar geleden tot 50,9 procent.

Reageer op dit artikel