nieuws

Brouwerij Wittenburg presenteert eerste bier

Café

Stadsbrouwerij Wittenburg in Zevenaar presenteert vrijdag 16 mei officieel haar eerste bier: De Jonkheer. De presentatie gaat gepaard met een bescheiden feestje.

Brouwerij Wittenburg presenteert eerste bier

De presentatie zal onder meer verricht worden door de Zevenaarse burgemeester Jan de Ruiter en jonkheer H. van Nispen tot Sevenaer, en gebeurt in samenwerking met een vijftal lokale horecazaken.

De kleinschalige en ambachtelijke Stadsbrouwerij Wittenburg is opgericht door Peter van Schijndel, Toon Berens en Jaap Blok. Deze Zevenaarders met passie voor alles wat met bier en biercultuur te maken heeft, leggen een verbinding met het begin van de vorige eeuw. Toen telde Zevenaar meerdere brouwerijen. De laatste sloot medio jaren dertig haar deuren. Zij hebben nu de draad weer opgepakt.

Hun primeur heet ‘De Jonkheer’. Het is een hoppig, fruitig en karaktervol bier, goudgeel van kleur en met een gulle schuimkraag.

Stadsbrouwerij Wittenburg brengt bieren uit op zowel het fust als in de fles. Het wordt getapt in een uniek eigen glas. Begin 2009 zal de brouwerij worden gevestigd in het Polderhuis aan de Wittenburgstraat en opent dan ook haar deuren voor publiek.

Reageer op dit artikel