nieuws

Den Bosch sluit ‘drugscafé

Café

De gemeente Den Bosch heeft vrijdag de deuren van café Baskent voor onbepaalde tijd gesloten. Volgens de gemeente wordt er vanuit dat café in harddrugs gehandeld.

Het is de tweede keer in korte tijd dat in het winkelcentrum in de wijk Boschveld om die reden een zaak wordt gesloten, meldt Omroep Brabant.

De gemeente en de politie houden het winkelcentrum al lange tijd nauwlettend in de gaten. In verband met drugshandel is er een jaar geleden ook al een samenscholingsverbod voor het gebied afgekondigd.

De politie voerde donderdag weer een controle uit. Daarbij werd in Baskent cocaïne aangetroffen, waarna de zaak direct gesloten werd. Vrijdagmiddag keerde de politie terug voor de definitieve sluiting.

Er zou al langere tijd vanuit het café worden gehandeld in harddrugs. Donderdagavond werd in de zaak een 29-jarige Bosschenaar aangehouden wegens handel in harddrugs. In totaal waren 65 politiemensen betrokken bij de actie.

Reageer op dit artikel