nieuws

Massale vechtpartij strandtent Bloemendaal

Café

Bij een massale vechtpartij op het strand in Bloemendaal zijn zondagavond laat negen arrestaties verricht. De vechtpartij ontstond bij strandpaviljoen BLM9, waar ongeveer duizend mensen op een feest waren.

Massale vechtpartij strandtent Bloemendaal

De aangehouden personen zijn tussen de 16 en 22 jaar en komen uit Amsterdam en Lelystad, aldus een woordvoerder van de politie maandag.

De politie kwam rond middernacht in actie toen een man na een opstootje onwel was geworden. Daarna escaleerde de situatie. De aanleiding voor de ongeregeldheden was volgens de politie onduidelijk. Volgens de zegsman zijn er geen gewonden gevallen.

‘Politie en reddingsbrigade overdrijven ontzettend. Het was helemaal geen massale vechtpartij. Slechts 6 tot 7 jongens gingen met elkaar op de vuist en die zijn ook aangehouden. Verder valt de schade wel mee: enkele gebroken ruiten en een laptop’, aldus de uitbater van BLM9 in het Haarlems Dagblad over het voorval.

Reageer op dit artikel