nieuws

Anheuser wijst bod Inbev af

Café

De Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch heeft het overnamebod van branchegenoot Inbev als te laag van de hand gewezen. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Anheuser wijst bod Inbev af

In een brief aan zijn ambtgenoot Carlos Brito van Inbev schreef Anheuser-topman August Busch IV wel open te staan voor ‘elk strategisch alternatief dat in het voordeel van de aandeelhouders is’. Analisten concluderen dat Anheuser uit is op een hoger bod van Inbev.

Volgens Anheuser-Busch houdt Inbev met het huidige bod geen rekening met onder meer een nieuw herstructureringsplan dat forse kostenbesparingen zal opleveren.

Het Belgisch-Braziliaanse concern bood eerder deze maand 65 dollar per aandeel voor de brouwer van onder meer Budweiser, wat neerkomt op een totale koopprijs van circa 46,3 miljard dollar (circa 30 miljard euro). Een combinatie van de bedrijven zou de grootste bierbrouwer ter wereld opleveren.

Reageer op dit artikel