nieuws

Caféovervaller na negen jaar gearresteerd

Café

De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit Nijmegen opgepakt vanwege een overval die negen jaar geleden is gepleegd. In juli 1999 zou de Nijmegenaar een café in Grave te hebben overvallen; samen met een ander zou hij de eigenaar 1300 gulden afhandig hebben gemaakt.

Caféovervaller na negen jaar gearresteerd

Tijdens het technisch sporenonderzoek werden destijds vingerafdrukken veiliggesteld. Deze sporen worden standaard in een database opgeslagen. Van de nu aangehouden verdachte werden eind 2007, na een arrestatie voor een ander strafbaar feit, vingerafdrukken afgenomen.

Nadat deze in de database waren ingevoerd, bleken beide sporen te matchen. De officier van justie gelastte vervolgens de aanhouding van de Nijmegenaar. De tweede dader is vooralsnog spoorloos, het onderzoek wordt voortgezet, meldt De Gelderlander.

Reageer op dit artikel