nieuws

Drugsbeleid dancefeesten aangescherpt

Café

De politie Brabant Zuid-Oost scherpt haar drugsbeleid op dancefeesten flink aan. Tijdens de festivals die deze zomer in de regio plaatsvinden, is sprake van zero tolerance. Dat moet het drugsgebruik vooral onder jongeren terugdringen, maakte een woordvoerder dinsdag bekend.

Drugsbeleid dancefeesten aangescherpt

De organisatoren van de feesten zullen alle bezoekers fouilleren. Iedereen die drugs bij zich heeft, moet die inleveren en komt er niet meer in.

In voorgaande jaren hoefden zij alleen hun verdovende middelen af te staan, maar mochten ze vaak wel nog naar binnen. Bij grotere hoeveelheden krijgt een feestganger een boete of wordt hij zelfs opgepakt.

Het gaat om de feesten Lake Dance (21 juni), Extrema Outdoor (19 juli), Flavour (30 augustus) en Sneakerz (14 september). Die zijn allemaal op het Aquabest-terrein bij Best. Borden wijzen de bezoekers overigens op het strenge drugsbeleid.

Ook de politie in Amsterdam kondigt aan deze zomer een zero tolerancebeleid te voeren. Dat was ook in voorgaande jaren al zo. In de hoofdstad vinden onder meer Sensation (5 juli) en Black (12 juli) in de Amsterdam ArenA plaats.

Net als vorig jaar zal de Amsterdamse politie ook nu weer scherp controleren op drugsbezit. Zo is zij binnen en buiten de festivals aanwezig, zowel in uniform als in burger. Verder gebruiken agenten weer drugshonden om verdovende middelen op te sporen.

Politie en justitie in de regio Haarlem laten eveneens weten dit jaar weer geen drugs toe te staan. In dat gebied zijn de feesten Awakenings (28 juni, Spaarnwoude), Dance Valley (12 juli, Spaarnwoude) en Mysteryland (23 augustus, Haarlemmermeer).

Reageer op dit artikel