Gent lanceert magazine voor horecaondernemers

Gent lanceert magazine voor horecaondernemers

De gemeente van de Belgische stad Gent gaat een kwartaalblad uitgeven dat bedoeld is om horecaondernemers informatie te verschaffen over wetten, vergunningen en andere maatregelen.

‘Dit initiatief is één van de manieren waarop de stad de horecasector, die zo belangrijk is voor onze stad, wil ondersteunen’, zegt burgemeester Daniël Termont van Gent op Belg.be.

Het magazine, dat ook online beschikbaar is, ziet Termont ook als een mooie manier van gerichte communicatie van de gemeente naar ondernemers, een tactiek die Gent meer wil inzetten.

Het ‘Horecazine’ zal elke drie maanden in een oplage van 2000 verschijnen. Daarnaast zal alle informatie ook op de website Investingent.be te vinden zijn.

In het eerste nummer wordt ingegaan op het werven van nieuw personeel, brandveiligheid, mogelijkheden voor startende ondernemers en de regels rondom studentenwerk.

Het blad wordt uitegegeven in samenwerking met de Werkgroep Horeca van de gemeente Gent en de Federatie Horeca Vlaanderen (de Vlaamse KHN).