nieuws

Gijzelnemer eerder veroordeeld voor wapenbezit

Café

De Koerdische caféhouder O., die maandag in het Almelose stadhuis wethouder Kuiper en vier ambtenaren gijzelde, is door de Almelose politierechter in 2004 al eens veroordeeld voor verboden wapenbezit.

Gijzelnemer eerder veroordeeld voor wapenbezit

Twee jaar later deed justitie opnieuw een onderzoek waarover zij geen mededelingen wil doen omdat de zaak is geseponeerd. Het is publiekelijk bekend dat toendertijd in het restaurant De Molen, dat de familie exploiteert, brand uitbrak, schrijft Almelo’s Weekblad.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte dinsdag bekend dat het onderzoek zich richt op het ontstaan van de brand in restaurant De Rechter, de autobrand en de gijzeling. Volgens het OM is nog niet vastgesteld dat O. zelf de brand in De Rechter heeft aangestoken.

Wel erkent de gemeente inmiddels dat bureau Bibob een onderzoek is gestart naar de integriteit en herkomst van de financiering van het bedrijf van de echtgenote van O., op wiens naam De Rechter en De Molen staan.

Advocaat Jan Hein Kuijpers gaat deze zaak behartigen. Kuijpers kreeg landelijke bekendheid als opvolger van Bram Moszkowics in de zaak Willem Holleeder. O. zit in voorarrest en mag geen contact hebben met de buitenwereld.

Reageer op dit artikel