nieuws

Laatste dag voor roken in café

Café

Cafébezoekers kunnen maandagavond voor het laatst een sigaret opsteken. Klokslag 12 uur, bij het begin van dinsdag 1 juli, wordt het rookverbod in de horeca van kracht.

Laatste dag voor roken in café

Behalve voor hotels, cafés en restaurants gaat het rookverbod ook gelden voor discotheken en coffeeshops en de culturele sector: musea, theaters, poppodia en bioscopen. Verder wordt roken taboe in sportzalen en kantines, overdekte winkelcentra en luchthavens.

Rokers kunnen nog wel in de horeca terecht, maar mogen hun sigaret, sigaar of pijp dan nog maar op twee plaatsen opsteken. Voor hen is er de speciaal ingerichte rookruimte, die afgescheiden moet zijn van de rest van het café of restaurant en waar niet bediend mag worden. En ook op het terras mag gerookt worden.

Sinds 1 januari 2004 heeft iedere werknemer het recht op een rookvrije werkplek. Met het rookverbod voor de horeca komt een einde aan de uitzondering die hierop bestond voor deze sector.

Alles weten over het rookverbod? Bekijk dan onze speciale rookpagina.

Reageer op dit artikel