nieuws

Utrechtse poppodia verbouwen om rookverbod

Café

Utrechtse poppodia zijn aan het verbouwen geslagen in het kader van het rookverbod in de horeca. Poppodium Ekko heeft de nieuwe wetgeving aangegrepen om grootscheeps te verbouwen en poptempel Tivoli timmert een rokersruimte die 1 juli klaar moet zijn.

Utrechtse poppodia verbouwen om rookverbod

Tivoli bouwt het hele achtergedeelte van haar zaal om tot rokersruimte. Volgens Arlette de Jong van Tivoli kunnen hier tientallen mensen hun sigaret opsteken. In de ruimte komen banken, tafels en asbakken te staan.

‘We hebben gasten. Als je een gast uitnodigt laat je die toch niet in de regen staan’, aldus De Jong.

Podium Ekko is gevestigd in een monumentaal pand in de binnenstad van Utrecht. De eerste verdieping van het pand waar het kantoor, de garderobe en de kleedkamers zijn, wordt verbouwd.

Rokersruimte

‘We offeren een gedeelte van ons kantoor op om een rokersruimte te creëren’, vertelt Mak Maris van Ekko. ‘De sigarettenautomaat blijft op dezelfde plek hangen. Daarnaast hangt straks een poster om mensen door te verwijzen naar de rokersruimte.’

SJU Jazzpodium doet de sigaret helemaal in de ban. ‘We hebben simpelweg geen ruimte om een speciale plek in te richten voor rokers’, aldus een woordvoerder. Wel is er komende donderdag een feest waar er een ode aan de sigaret wordt gebracht. Tijdens Smokin’ Jazz krijgen bezoekers die willen dansen op de band Steam Team gratis sigaretten en sigaren aangereikt.

Reageer op dit artikel